The Family Place

A 19th-century police station and carriage house was adapted for Family Place community support center. Rescuing the blighted abandoned structure was nothing short of monumental. Though Family Place lost its funding to continue operations at this address, the fact that the building survived the otherwise wholesale demolition of buildings in every direction to make way for the new east side biopark is a testimony to its success. In 2007 EBDI and Forest City converted it into offices. JHMI Berman Institute is evaluating it for relocation. The exterior of the Italianate Victorian main building was restored. Interior spaces included counseling services, a health suite, adult education classes, a kitchen and dining area for children and parents, and a large community meeting room. A rear addition, formerly containing jail cells, housed the child development play areas and office. The project earned design awards from ASID with Baltimore Magazine and Baltimore Heritage.