CENTRAL POWER PLANT

Through an Architect of the Capitol On-call contact, PBA provided A&E services for the renovation of the power plant’s 29 year old “bag house” as part of the existing coal-fired US Capitol Power Plant in Washington, D.C. The project included repair to the baghouse structure and acoustical screen walls, fully around the top third of the structure. The enclosure consisted of welded acoustical steel panels attached to new and existing steel members. Other considerations included appropriate ventilation and lighting within the acoustical enclosure.

OSHA and code compliant upgrades were provided throughout the structure. Lighting was upgraded or added throughout. Solar panels were investigated as an alternate system to provide power to all lighting. Field acoustical studies and analysis was provided to determine optimum enclosure panel type and configuration to mitigate plant equipment generated noise levels.